Wietwetterklup

De Wiet Wetter Klup werd opgericht op 13 mei 2004. De reden hiervoor was dat de Mantgumervaart in die tijd veel te ondiep was. Tijdens de jaarvergadering van Doarpsmienskip stelden 6 personen zich beschikbaar om een aktiegroep te vormen met het doel de Mantgumervaart uitgebaggerd te krijgen. Er volgde overleg met gemeente en provincie waarna een plan werd opgesteld en met geld van Plattelandsprojecten, Middelsee en gemeenten is het tot uitvoering gekomen. In 2008 volgde een feestelijke opening. 

Later werd een douche gerealiseerd in MFC Wjukken. Ieder jaar ligt rond de kerstdagen een verlicht skûtsje bij de Wjukken, nu met nieuwe ledlampen. Ook vindt ieder jaar een feestelijke opening van het watersportseizoen plaats. De Mantgumervaart is uitgebaggerd tot een diepte van 1.40 m. maar wordt de laatste jaren steeds wat ondieper. De akties die wij ondernemen zijn o.a. gericht op het verbeteren van alle water in en om Mantgum voor wat betreft waterkwaliteit, aanleg en vaarmogelijkheden, ligplaatsen, zwemgelegenheid, berghaven, passantenplaatsen, havenmeester, drinkwater en stroomvoorziening, vuilwater afzuigpunt, schoonmaakaktie enz. 

Voor informatie kunt u contact opnemen met een van de heren Rinse de Groot tel. 06-51 96 89 90 of mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Jack Hofma tel. 06 49 78 49 94 of mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.