Mannenkoor Mantgumer Maten

In het voorjaar van 1997 kregen een aantal Mantgumer heren het idee om te gaan zingen. En niet alleen zo maar zingen, maar in een koor en onder deskundige leiding.
Zo gezegd, zo gedaan. In het oude dorpshuis De Wjuk vond de oprichtingsvergadering plaats en de "Akte van Oprichting" werd vastgelegd op een bierviltje. Het koor kreeg de naam Mantgumer Maten. We zingen nog steeds. Nu in het multifunctionele centrum Wjukken gedurende de maanden waarin de letter r in de naam van de maand staat. Dan wordt er elke maandagavond flink gerepeteerd. Na afloop worden aan de stamtafel "gewichtige" zaken besproken.

De heren worden begeleid door Lies Scarse op de accordeon. Zangers en muzikanten staan onder leiding van dirigente Gebbien Braam. De lidmaatschapskosten bedragen € 150,00 per jaar. De Mantgumer Maten vinden het ook leuk om af en toe op te treden voor publiek. Tijdens recepties, festivals, in combinatie met andere musici, een jaarmarkt of in verzorgingshuizen. Ons repertoire staat vermeld op de sjonglist 2022-2023. Het bevat alle soorten muziek, zoals volksliedjes, ballades, shanties, zeemansliedjes, populaire nummers, of gewoon mooie songs. In het Fries, Nederlands en Engels en soms Duits. Op verzoek kunnen we de nadruk leggen op een bepaald genre. Ook hebben we een "meezing" programma van de bekende (oude) Friese liedjes.

Wij kunnen een optreden verzorgen van ongeveer 2x drie kwartier. De (richtlijn) kosten van een optreden bedragen rond €160,- , eventuele reiskosten bij grote afstand te bespreken. Vanwege de Corona maatregelen vervallen voorlopig repetities en optredens.

Voor Inlichtingen en reserveringen kunt u contact opnemen met:

Joost Lottgering 058 2501423

Jaap Noorman 058 2502082

of Pieter van der Kooy 058 2501502

Klik op Sjonglist voor het repertoire van 2022 - 2023 van de Mantgumer Maten.