Jeu de boulesvereniging "De Wjukslach"

Jeu de boules, een serieuze sport waarbij veel plezier hoort!

Jeu de boules is de meeste mensen niet vreemd. Soms van de camping, soms van het dorpspleintje in Frankrijk. En het is populair, omdat je met weinig kennis van regels al heel leuk kunt spelen.
In Mantgum is in 1997 de Jeu de boules club "De Wjukslach" opgericht. We zijn gestart op het grasveld van de Gibbeflecht. Dankzij een forse subsidie van de gemeente konden we in 1999 een mooie Jeu de boules accomodatie aan laten leggen bij de Wjukken.
Hier spelen we nog steeds, op de donderdagavond 19.30 uur en zondagmiddag 14.00 uur.
Van mei tot oktober is er regelmatig een tournooi. In september organiseren we al jaren het open kampioenschap van Littenseradiel.
's Winters zijn er ook aktiviteiten: op een overdekte baan, naast de vaste donderdagavond, maandelijks een tournooi, afgewisseld met koersbal in de Wjukken. Het lidmaatschap bedraagt € 20,- per jaar.

Niet-leden kunnen boules huren (per set van 6 boules) voor € 3,- of als ze zelf de boules hebben, gebruik maken van de baan voor € 1,25 per persoon.

Bestuur van "De Wjukslach":
Voorzitter: Popke Veenstra
Secretaris: Geertje de Vries
Penningmeester en Wedstrijdzaken: Gjalt Kuperus
Lid: Ank van Eif
Lid: Sake Cnossen

U kunt eventueel informatie krijgen bij de voorzitter Popke Veenstra (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) of bij de secretaris
Geertje de Vries (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)