Geen evenementen
 do 26 sep 2024
  Oud papier
  Mantgum
 do 24 okt 2024
  Oud papier
  Mantgum
 do 21 nov 2024
  Oud papier
  Mantgum

Wie verdient dit jaar de Gouden Grijper?

Wie verdient dit jaar de Gouden Grijper?
De zoektocht naar de ware helden van de schone straten is geopend! Gemeente Leeuwarden roept inwoners op om kandidaten te nomineren voor de Gouden Grijper 2024. Dit is de jaarlijkse onderscheiding voor inwoners die zich inzetten om zwerfafval op te ruimen.

Kent u een zwerfafvalraper?
Het kan gaan om een enthousiaste vrijwilliger, een (jeugd)groep of misschien wel een jong talent dat zich regelmatig inzet voor het opruimen van zwerfafval. Nominaties kunnen tot 31 oktober worden ingediend via www.leeuwarden.nl/goudengrijper. De uitreiking van de Gouden Grijper vindt plaats op 13 november, waarbij wethouder Gijs Jacobse de prijzen persoonlijk overhandigt aan de winnaars.

Heb je een vraag of lukt het invullen van het formulier niet? Meer informatie kun je vinden op www.leeuwarden.nl/goudengrijper of stuur een bericht naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
 
Zelf zwerfafval opruimen?
Ben je van plan om zwerfafval op te ruimen in jouw buurt? Je kunt hiervoor gratis grijpers, rondzakhouders, afvalzakken en handschoenen lenen bij gemeente Leeuwarden. 

Schone buurtpas
Ruim je regelmatig zwerfafval op? Vraag dan digitaal een Schone Buurtpas aan. Met deze pas gooit je zwerfafval gratis in een ondergrondse container.
 
Meer weten over deze pas of het aanvragen van materialen om zwerfafval op te ruimen kan via onderstaande knop..