do 11 apr 2024
 &nbspOud papier
 &nbspMantgum
 do 14 mrt 2024
  Oud papier
  Mantgum
 do 11 apr 2024
  Oud papier
  Mantgum

Webinar Energieteam Fryslân 28/04/2022

Ben jij op zoek naar een manier om je dorpsgenoten (meer) in actie te laten komen voor duurzaamheid? Hoop je op meer enthousiasme, initiatief en draagvlak voor jouw projecten rondom energiebesparing en/of -opwek? Kom dan naar het webinar van Doarpswurk en Energieteam Fryslân. Energiecoaches Piet Leijstra en Renze Holwerda vertellen je meer over hun ervaringen en ideeën. Projectleiders van het Energieteam Fryslân Marjan Faber en Marije Boersma vertellen je graag meer over hun ervaringen tot nu toe. En hoe energiecoaching in jouw dorp, buurt of straat kan helpen bij het behalen van jouw duurzaamheidsdoelstellingen.

 PROGRAMMA

19.30 – Welkom door Johannes Lankester van Doarpswurk

19.35 – Start met Piet Leijstra, energiecoach in de gemeente Waadhoeke, afkomstig uit Tzum. Hij vertelt over zijn motivatie om zich in te zetten voor het dorp en hoe hij heeft samengewerkt met het dorpsbelang.

19.50 – Renze Holwerda, energiecoach in de gemeente Noardeast-Fryslân, bestuurslid energiecoöperatie “De Anjumer Eendragt” en bestuurslid van dorpsbelang Anjum. Renze deelt zijn ervaringen en ideeën met jullie.

20.10 – Marjan Faber en Marije Boersma vertellen over de provinciale inzet van energiecoaches voor alle Friese inwoners en wat Energieteam Fryslân doet. Zij vertellen jullie hoe energie coaching een goede 1e stap naar meer bewustwording en eigenaarschap op het gebied van de energie- en warmtetransitie kan zijn in een dorp.

20.40 – Ruimte voor vragen en discussie

21.00 – Afronding

Wat: Webinar Energieteam Fryslân over Energiecoaches

Wanneer: Donderdag 28 april 2022 van 19:30 uur tot 21:00 uur

Kosten: Gratis. Voor vragen kunt u ons bellen en mailen: 0566-625010 & Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Aanmelden

Meld je aan per persoon via de onderstaande button.

Na de aanmelding ontvang je op donderdagmorgen 28 april een mail met de Zoom-link voor de bijeenkomst. 

Doarpswurk is door Energieteam Fryslân gevraagd om een webinar te faciliteren én te promoten onder onze achterban. Wij werken graag mee aan de bewustwording van de energietransitie en het daarbij horende proces van energiebesparing in onze provincie. Via het Netwerk Duurzame Dorpen zijn wij op allerlei gebieden actief in dorpen met duurzame thema’s. Collega’s Johannes Lankester en Johannes de Jong zijn tijdens het webinar dan ook aanwezig. Energieteam Fryslân is een netwerk van ruim 200 personen en partijen in Fryslân, die de Friese inwoners wil helpen met energiebesparing. Binnen dit netwerk zijn o.a. energiecoaches, energie(maatwerk)adviseurs, de Friese gemeenten, de provincie Fryslân, energiecoöperaties, woningcorporaties, de huurdersvereniging en andere instellingen in Fryslân actief. Samen bouwen we aan een provincie breed netwerk van energiecoaches- en adviseurs, om zo iedere inwoner van Fryslân de kans te geven om op een laagdrempelige manier energie te besparen, zijn/haar woning te verduurzamen en zo deel te worden van een duurzaam Fryslân. Speciale focus binnen het energieteam is er voor mensen met een smalle beurs om zo (verdere) energiearmoede tegen te gaan.