do 09 mei 2024
 &nbspOud papier
 &nbspMantgum
 do 11 apr 2024
  Oud papier
  Mantgum
 do 09 mei 2024
  Oud papier
  Mantgum

Oud papier nieuwe fase 2023

Met dit bericht informeren wij jullie over de nieuwe fase inzameling oud papier zoals deze vanaf januari 2023 voor Mantgum geldt. 

Informatie 

Jullie hebben in de Mandeguod al vaker kunnen lezen over de nieuwe fase inzameling oud papier. Voor wie het gemist heeft volgt hier in het kort het ‘hoe-en-wat’. 

Vanuit de gemeente Leeuwarden is ons in 2021 meegedeeld dat de inzameling met de vrachtwagen/kraakperswagen van Omrin gaat verdwijnen. Gemeente Leeuwarden wenst een uniform beleid en ziet hier geen rol meer voor de kraakpers waar Mantgum als laatste voormalig-Littenseradieldorp mee werkt(e). Dit nieuws was voor ons een grote schok omdat de opbrengsten van het oud papier ongeveer de helft van onze jaarlijkse financiële begroting betreft. 

Na een jaar van uitstel (2022) is januari 2023 de eerste maand voor de nieuwe fase inzameling oud papier. Vierwekelijks worden twee zeecontainers op twee strategische plekken in Mantgum geplaatst. Hier kan het oud papier op een vaste dag naar toe gebracht worden. Bij de containers staan iedere keer ouders van ‘onze’ schoolkinderen klaar om te assisteren. Alleen op deze manier krijgen wij als Oudercommissie de opbrengsten van het oud papier tegen een vast tarief vergoed. En zo kunnen wij onze activiteiten voor alle leerlingen van basisschool De Gielguorde en ook voor heel Mantgum blijven organiseren. Wel is jullie rol voor aanleveren papier veranderd. Daarom volgt hieronder een instructie. 

Instructie 

De twee zeecontainers worden iedere maand geplaatst door Omrin. Er komt een container op de parkeerplaatsen tegenover De Wjukken en er komt een container bij het treinstation. De containers zijn afgesloten maar zitten niet op slot. 

Beide containers staan iedere vier weken op donderdag tot onze beschikking. Tussen 18.30 en 20.00 uur zijn er hulpouders aanwezig om te assisteren. Oud Papier Nieuwe Fase Instructies per januari 2023

 

In het kort 

- Mantgumers brengen zelf het oud papier bij een van de twee containers 

- Breng het papier op de container-donderdag tussen 18.30 en 20.00u; dan is er hulp aanwezig. 

- Plaats oud papier altijd ín de container (alles wat er naast staat of ligt wordt niet meegenomen en is vervuiling; laten we Mantgum schoon en netjes houden). 

- Lukt het echt niet om zelf het papier te brengen? Vraag dan iemand in je buurt om te helpen. Mantgum Foar Inoar heeft in een overleg met ons aangegeven hierin mee te willen denken. 

 

Containerdonderdagen* 2023 

19 januari 

16 februari 

16 maart 

13 april 

11 mei 

8 juni 

6 juli 

3 augustus 

31 augustus 

28 september 

26 oktober 

23 november 

21 december

*bron Omrin Commercie en Logistiek 

Vind je het helpen bij het oud papier een prima klus om te doen en wil je ons daarbij helpen, dan horen we dat graag. Mail ons dan je gegevens Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. 

Natuurlijk begrijpen we dat dit allemaal nieuw en anders-dan-anders is. Ongetwijfeld lopen we tegen dingen aan. We vertrouwen er op dat we samen met jullie ook deze nieuwe fase van inzameling oud papier tot een groot succes kunnen maken. Jullie inzet wordt zeer gewaardeerd en komt ten goede van onze schoolkinderen. 

Alvast hartelijk dank voor jullie medewerking! 

Met vriendelijke groet, 

Oudercommissie van basisschool De Gielguorde