do 09 mei 2024
 &nbspOud papier
 &nbspMantgum
 do 11 apr 2024
  Oud papier
  Mantgum
 do 09 mei 2024
  Oud papier
  Mantgum

Mentor nodig of mentor worden?

Mentor nodig of mentor worden?

Mevrouw de Boer woont in een zorginstelling en moet naar een medisch specialist. Nu zit de zorginstelling met de vraag: Wie geeft toestemming voor een behandeling of operatie onder narcose? Mevrouw de Boer kan zelf geen toestemming geven, want zij begrijpt niet wat er van haar wordt gevraagd. Vroeger werd haar man betrokken bij deze zorginhoudelijke keuzes en tekende hij een toestemmingsverklaring, maar hij is inmiddels overleden. In zulke gevallen kan een mentor uitkomst bieden. 

Wanneer wordt een mentor ingezet?

Een mentor is iemand die regelmatig langs gaat bij mensen die niet goed voor hun zorginhoudelijke zaken kunnen opkomen en geen familie of anderen hebben om op terug te vallen. Een mentor kan hen helpen met het begrijpen van informatie en het nemen van beslissingen. Een mentor behartigt de zorginhoudelijke belangen van een cliënt. Daarbij zijn de wensen en behoeften van de cliënt de leidraad. Een mentor moet zich dus goed kunnen inleven. Ook is het belangrijk dat een mentor zelfstandig, besluitvaardig en communicatief sterk is. 

Is mentorschap iets voor u?

Mentorschap Noord zoekt vrijwilligers die mentor willen worden voor mensen zoals mevrouw de Boer. Vrijwilligers krijgen een basistraining en er zijn regelmatig inhoudelijke bijeenkomsten. Het mentorschap is een taak die in de wet is vastgelegd. 

Een mentor vervult een verantwoordelijke, zinvolle en plezierige rol voor de meest kwetsbare mensen in onze samenleving. Wilt u voor hun belangen opkomen? Neem dan contact met ons op. We maken dan met u een afspraak voor een kennismakingsgesprek.

Mentorschap Noord, Burgemeester Wuiteweg 140B, 9203 KP Drachten
info: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. / Tel: 06 42 70 95 49

Aanwezig op: dinsdag en donderdag

Meer weten over mentorschap? Kijk op www.mentorschap.nl

Meer weten over vertegenwoordiging? Kijk op www.goedvertegenwoordigd.nl