do 09 mei 2024
 &nbspOud papier
 &nbspMantgum
 do 11 apr 2024
  Oud papier
  Mantgum
 do 09 mei 2024
  Oud papier
  Mantgum

Iepen Mienskipsfûns

Gedeputeerde Staten van Fryslân heeft 22 november besloten om extra subsidie beschikbaar te stellen voor het vieren van de vrijheid. Mienskipsinitiatieven die bijdragen aan het vergroten van de bewustwording van vrijheid, komen hiervoor in aanmerking. U kunt hierbij denken aan activiteiten zoals 4 mei herdenkingen, 5 mei vieringen, Keti Koti, Leaver dea as Sleaf, De Nationale Herdenking 15 augustus, etc.  Om in aanmerking te komen voor de subsidie is het wel van belang dat het evenement of de activiteit nog niet eerder georganiseerd is. Of de subsidie kan worden ingezet voor een extra plus op jaarlijkse, reguliere activiteiten.

De plannen worden beoordeeld op basis van de volgende criteria; vergroten van bewustwording vrijheid, draagvlak, samenwerking, jeugd en duurzaamheid. Voor elk criteria zijn maximaal 5 punten te behalen. Wanneer er niet minimaal 3 punten op het criterium vrijheid word gescoord, komt het plan niet voor deze subsidie in aanmerking.

Er is in totaal 75.000 euro beschikbaar gesteld. Per initiatief kan er maximaal 5000 euro worden aangevraagd. De hoogte van de subsidie bedraagt echter nooit meer dan 40% van de subsidiabele kosten.

Deze subsidie kan tussen 16 januari en 2 februari 2023 (17.00 uur) worden aangevraagd via het Iepen Mienskipsfûns.

Meer informatie is beschikbaar op de website van Provinsje Fryslân.