do 09 mei 2024
 &nbspOud papier
 &nbspMantgum
 do 11 apr 2024
  Oud papier
  Mantgum
 do 09 mei 2024
  Oud papier
  Mantgum

Cursus werken met "DgiD"

Op dinsdag 7 september van 15.00 – 16.00 in MFC Wjukken, komt Renate Cazemier van dbieb vertellen over het belang van digitale vaardigheden en is er mogelijkheid tot inschrijven voor Werken met DigiD.

Data en tijden: woensdag 29 september, 6, 13 en 20 oktober, 13.30 uur – 15.30 uur. Locatie: MFC Wjukken, Mantgum. Deelname is gratis, aanmelden is noodzakelijk. Aanmelden kan op dinsdag, 7 september in MFC Wjukken of op de link onder dit artikel.

Meer informatie bij Renate Cazemier Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Telefonisch bereikbaar op 058 2347732

De overheid doet steeds meer via het internet. Of het nu gaat om het aanvragen van huurtoeslag, het aanvragen van zorg, of je belastingaangifte. De overheid verwacht dat burgers dit zelf doen. Veel mensen weten dat niet of vinden dit lastig. Daarom biedt dbieb de gratis cursus ‘Werken met DigiD’ aan.

Wie meedoet aan deze cursus, leert te werken met de digitale overheid. Hoe op een handige manier informatie te zoeken is bijvoorbeeld, of hoe een aanvraag bij een gemeente gedaan kan worden. In vier ochtenden leggen ervaren cursusleiders de verschillende onderwerpen stap-voor-stap uit.

Bij de cursus hoort een werkboek, waarin alles rustig is na te lezen en waarin de voorbeelden worden uitgelegd. Deelname aan deze cursus is gratis. Er is geen examen aan de cursus verbonden, maar de deelnemers krijgen na afloop wel een certificaat. Om mee te kunnen doen is enige computerervaring wel noodzakelijk.