do 09 mei 2024
 &nbspOud papier
 &nbspMantgum
 do 11 apr 2024
  Oud papier
  Mantgum
 do 09 mei 2024
  Oud papier
  Mantgum

Een beter toegankelijke en bereikbare overheid

Op weg naar een beter toegankelijke en bereikbare overheid:
de verwachtingen van bewoners en bewonersorganisaties

 Dit actuele thema willen we graag ook met u bespreken op woensdag 19 mei 2021, 16.00 – 17.00 uur.
Wij zijn ons ervan bewust dat er een kloof is tussen overheid en bewoners. Dat betekent werk aan de winkel om bewoners en overheid dichter bij elkaar te brengen. We zoeken antwoord op vragen als; hoe komt het dat het zover is gekomen? en wat kunnen we doen om dit vertrouwen terug te winnen? We maken stappen,  maar er is zeker ruimte voor verbetering.
Raadsleden hebben het initiatief genomen om dit onderwerp actief op te pakken. Inmiddels is er voor de gemeenteraad en ambtenaren een eerste aftrap geweest om iedereen bewust te maken van de situatie. Nu willen we de volgende stap zetten. Dat  betekent dat we u uitnodigen om mee te denken. Vertegenwoordigers uit de samenleving, wijken en dorpen zijn deskundig.

 Programma

·        Opening door wethouder Bert Wassink

·        Namens de initiatiefnemers korte toelichting door raadslid Femke Molenaar

·        Kristel Jeuring van het Landelijk Samenwerkingsverband voor actieve bewoners

·        Martien Wierdsma Lokale Ombudsvrouw

·        Stephanie Verstraeten LVB en Bert Wassink in gesprek met een ervaringsdeskundige

·        Afsluiting

 Elke presentatie sluit af met de mogelijkheid om enkele vragen te stellen.

 De bijeenkomst organiseren we digitaal via Teams. Aanmelden kan via mail aan de griffie van de gemeenteraad.
Adres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Wil je daarbij even vermelden namens welke organisatie je aanwezig zult zijn?  Aanmelden kan tot 17 mei 12 uur.

 Wat doen we met de opbrengst en wat is het vervolg?

De opbrengst van deze sessie is een grotere bewustwording voor wie we het als gemeente daadwerkelijk doen: onze bewoners. Wat doen we goed maar vooral ook waar schieten we te kort? Het is een essentiële bouwsteen in de weg naar een goed toegankelijke en bereikbare overheid.

 In een derde sessie op 23 juni brengen we de huidige dienstverlening van de gemeente in kaart. Wat gebeurt er allemaal al? Waar zien we verbetermogelijkheden? Hoe zorgen we voor meer vertrouwen?  In het najaar volgt de afsluiting een groot symposium waar bewoners, organisaties, ambtenaren en raadsleden elkaar in het echt kunnen ontmoeten. De verbeteropgave die daaruit volgt wordt gebruikt om beter met de vragen van bewoners om te gaan.

Met vriendelijke groet,
Raad en griffie van de gemeente Leeuwarden