do 09 mei 2024
 &nbspOud papier
 &nbspMantgum
 do 11 apr 2024
  Oud papier
  Mantgum
 do 09 mei 2024
  Oud papier
  Mantgum

Amaryllis helpt u verder

Samen doen wat nodig is om kwetsbare inwoners van de gemeente Leeuwarden in staat te stellen om hun leven op een zinvolle manier vorm te geven in verbinding met hun omgeving. Dat is waar Amaryllis voor staat.

Heeft u een ondersteuningsvraag?
Dan kunt u terecht bij uw dorpskamer! Medewerkers van Dorpenteam Zuid van Amaryllis zijn op afspraak aanwezig. Zij kunnen helpen bij ondersteuningsvragen. Wilt u een afspraak maken? Bel dan naar Amaryllis via 058 303 0401.
De dorpskamer voor de dorpen ten zuidwesten van Leeuwarden zit in MFC de Wjukken, Om’e Terp 21, 9022 BD Mantgum. Op dinsdagmiddag van 13:00 - 17:00 uur en vrijdagochtend van 09:00 - 12:30 uur is het mogelijk om daar een afspraak te plannen.

Vragen waarmee u terecht kunt bij Amaryllis:

  • Ik heb schulden. Wat nu?
  • Ik wil iets doen voor de wijk, wat zijn de mogelijkheden?
  • Ik maak me zorgen over iemand in mijn wijk. Kan iemand helpen?
  • Ik dreig uit huis gezet te worden. Wat moet ik nu doen?
  • Ik voel me niet zeker in de opvoeding van mijn kind. Kan iemand mij ondersteunen?
    Vrijwilligerswerk doen lijkt me leuk. Hoe pak ik dat aan?
  • Ik zorg voor mijn zieke partner. Bij wie kan ik terecht met vragen?
  • Ik kom graag in contact met andere mensen/wijkbewoners. Zijn daar activiteiten voor?

Samen kijken we welke hulp en ondersteuning het beste bij u past. Daarvoor werken we nauw samen met vrijwilligersorganisaties en organiseren we groepsactiviteiten. Samen doen we wat nodig is om uw leven prettiger te maken.

Eén contactpersoon voor uw vragen of zorgen
De wijk- en dorpenteams werken volgens het principe: één gezin, één plan, één sociaal werker. Dit houdt in dat u één contactpersoon heeft, ook wanneer er meerdere partijen betrokken zijn.

Organisatie in de wijk
Naast het bieden van hulp en ondersteuning dragen wij ook bij aan het prettig en veilig wonen in de wijk of het dorp. Dit doen we samen met wijkverenigingen, dorpsbelangen, zorgcoöperaties, vrijwilligersinitiatieven en andere partijen in de wijk of het dorp. Maar ook werken we samen met u! Misschien heeft u wel een goed idee voor uw omgeving en heeft u daar hulp bij nodig. Wij helpen bij het leggen van contacten met bewoners of kijken of er behoefte is aan een collectieve activiteit zoals een sollicitatieclub, taalles, administratieclub of bijvoorbeeld een beweegclub.


Onderdeel van Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo)

De buurt- en dorpskamers zijn onderdeel van het Wmo-beleid van de gemeente Leeuwarden. Hier werken vrijwilligers en beroepskrachten samen. Dat doen we door gebruik te maken van elkaars kennis en kunde.

Meer weten over de Wmo of dorps- en buurtkamers? Kijk dan op de website