do 01 aug 2024
 &nbspOud papier
 &nbspMantgum
 do 04 jul 2024
  Oud papier
  Mantgum
 zo 07 jul 2024      19:30 - 21:00
  Wjukken voortuin opruimen
  Wjukken
 do 01 aug 2024
  Oud papier
  Mantgum

Aanleg glasvezel

Zoals u waarschijnlijk heeft gemerkt, is naast Delta Fiber, ook Glaspoort, een samenwerking van KPN en pensioeninstantie ABP, actief klanten aan het werven in ons dorp voor de aanleg van glasvezel. Naast dat er vorig jaar bij de ALV al vragen zijn gesteld hierover, krijgen we ook nu weer vragen hierover.
 
Want het gevolg van een open markt voor de aanleg van glasvezel is dat de stoepen en straten meerdere keren open kunnen gaan. En dat is waar niemand op zit te wachten. Het liefst zijn wij dat de aanbieders samen in één keer hun kabels leggen, zodat er zo weinig mogelijk overlast is. 
 
Navraag bij de gemeente leert dat het ook voor hun een lastig onderwerp is. Samengevat komt het er op neer dat aanbieders de ruimte moeten krijgen om hun kabels in de openbare ruimte aan te leggen, ook als hiervoor de straten meerdere keren open moeten. In antwoord op vragen van ons en diverse raadsleden heeft de gemeente de onderstaande vragen en antwoorden opgesteld.
 
Heeft u verder nog vragen over dit onderwerp, dan kunt u ons aanschieten in het dorp, ons mailen op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of contact zoeken met Bart van der Scheer, projectleider Team Civiele Techniek bij de gemeente Leeuwarden en belast met dit onderwerp, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
 
glasvezelbrief