Agenda

Hassiebassie wandeltocht
Vrijdag, 31 December 2021

Hassiebassie wandeltocht in Mantgum op Oudejaarsdag

 

Op 31 december wordt traditiegetrouw weer de Hassiebassie wandeltocht georganiseerd in en rondom Mantgum. Deze wandeltocht wordt georganiseerd door stichting Doch Dyn Dream, een stichting die geld inzamelt voor weeskinderen in Kenia. Er kan gekozen worden voor een route van 2,5 of 10 kilometer. De Hassiebassie wandeltocht staat bekend om het borreltje wat onderweg geschonken wordt (een Hassebassie) en daarnaast is er vaak muziek of ander vermaak onderweg. De organisatie heeft dit jaar voor de 2,5 kilometer een safaritocht in petto en deelnemers die de 10 kilometer wandelen kunnen optioneel ondertussen meedoen aan een heuse QR-code-Quiz. Ofwel: vol op gezelligheid, een Hassiebassie onderweg, leuke gesprekken en wandelen in een mooie, weidse omgeving op Oudejaarsdag in en om Mantgum!

Anders dan andere jaren is, dat dit jaar de organisatie in samenwerking gedaan wordt met plan Boppeslach. Plan Boppeslach is een initiatief vanuit Mantgum dat bezig is met realisatie van een recreatieplaats aan de rand van Mantgum en daar middels leuke acties geld voor inzamelt. Door de vrijwilligers in Mantgum wordt na de wandeltocht nog één en ander georganiseerd, zo zal onder andere om 15:00 het bouwbord van plan Boppeslach officieel onthuld worden en zal een DJ aanwezig zijn waarbij muziekplaten kunnen worden aangevraagd.

Wanneer: 31 december op het plein van de Wjukken in Mantgum (Om ‘e Terp 21)

Start 10 km: tussen 12:30 en 13:30 

Start 2,5 km: tussen 13:30 en 14:00

Een ieder is welkom en inschrijven voor de wandeltocht kan via de website www.dochdyndream.nl (van te voren inschrijven zal zorgen voor een snellere doorstroom). Voor de organisatie van dit evenement hebben wij ons te houden aan de gelden de richtlijnen, wat betekent dat een coronatoegangsbewijs zal moeten worden getoond voor het evenemententerrein betreden kan worden.

De opbrengst van de wandeltocht wordt verdeeld tussen stichting Doch Dyn Dream en plan Boppeslach en de inleg bedraagt 10 euro voor volwassenen en 5 euro voor kinderen.

Locatie Mantgum