Gezocht: Duurzame Denkers

De Friese Milieufederatie (FMF) is bezig met het opstellen van een nieuwe Meerjarenvisie 2021 – 2024. In deze visie staat haar visie en missie en de acties die ze komende jaren gaat ondernemen om Fryslân nog mooier en duurzamer te maken. Wij zoeken mensen die met ons mee willen denken en willen reflecteren op het nieuwe plan.

Wat zoeken wij:

Mensen die dit najaar 2x bij elkaar willen komen (digitaal of fysiek) om te reflecteren op de nieuwe Meerjarenvisie.
Mensen uit diverse geledingen uit de Friese samenleving: jong, oud, wetenschappers, kunstenaars. Alles kan, zolang ze zich maar betrokken voelen bij Fryslân en passie hebben voor duurzaamheid
Een groep van maximaal 10 mensen. Daarbij geldt: wie het eerst komt wie het eerst maalt.

De FMF werkt al meer dan 40 jaar aan een mooie en duurzame provincie: een gezond milieu, een rijke natuur en een mooi landschap. We zetten ons met hart en ziel in voor een duurzame ontwikkeling van de provincie Fryslân. Dit is onze missie en daar willen we de komende jaren hard aan blijven werken. Als intermediaire organisatie slaan we bruggen tussen onze aangesloten organisaties, de Friese overheden, bedrijven en de Friese burger. In totaal vertegenwoordigen we 40 aangesloten organisaties en 80.000 Friezen. Wij hebben ons ontwikkeld van een reactieve organisatie, naar een agendasettende, pro-actieve netwerkorganisatie. Er staan ons de komende grote uitdagingen te wachten: transitie naar een duurzame energievoorziening, stoppen van de achteruitgang van de biodiversiteit, de aantasting van het Friese landschap, verandering naar een duurzame, natuurinclusieve landbouw. Kortom: zeer inspirerend en uitdagend, waarbij de vraag is welke rol de FMF wil spelen en waar zij het verschil kan maken.

Heeft u interesse: u kunt zich aanmelden bij Johan Dirk van der Schaaf (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).

Met vriendelijke groet,

Hans van der Werf
Directeur FMF