Start Cultuurseizoen met Lezing van Wim Anker

CulturNieuws van de Cultuurcommissie Mantgum

I.p.v. 12 oktober wordt nu op vrijdag 19 oktober het seizoen van de Cultuurcommissie Mantgum geopend met een lezing door strafrechtadvocaat Wim Anker. De lezing was aanvankelijk gepland op vrijdag, 12 oktober. Deze kon helaas geen doorgang vinden.
Wie kent niet het advocatenduo 'Anker & Anker'? Erg gelijkende tweelingbroers die zich met strafrecht bezighouden.
Zelf vinden Wim en Hans de boeiendste zaken de grensverleggende zaken en proefprocessen die leiden tot nieuwe jurisprudentie.

 Bijvoorbeeld de zaak waarbij de Hoge Raad besliste dat de radarapparatuur in Nederland een foutmarge heeft van 3%, waardoor tegenwoordig alle bekeuringen worden gematigd.

De presentatie op 12 oktober wordt verzorgd door de flamboyante Wim Anker en heeft de titel “Het mooiste beroep ter wereld!”.

Hij gaat tijdens een verre van standaard presentatie onder meer in op de vooroordelen die bestaan ten aanzien van het beroep strafpleiter, hoe snel een brave burger een crimineel kan worden en er wordt niet geschroomd schokkende en confronterende voorbeelden uit de praktijk te noemen. Maar... soms kan hij het niet laten zijn voorliefde voor Sc Heerenveen te laten doorschemeren.
Kortom: deze presentatie geeft u het gevoel in de rechtszaal aanwezig te zijn, u zit gedurende het 'pleidooi' op het puntje van uw stoel en keert huiswaarts met een volledig andere kijk op het vak van strafrechtadvocaat.
Wim Anker
Vrijdagavond 19 oktober 2018; 20.00 uur
Entree: € 12,- (incl. Consumptie)
U kunt reserveren via de inschrijfmap in MFC Wjukken of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Of bel (058) 2501458 (Kees v.d. Bijl)